Coffeeklatch

creative chit-chat

Elisabeth Ouni

Journaliste & Fotografe

Journaliste, muziekkenner, fotografe, model en blogster. Elisabeth Ouni is van alle markten thuis en dus moeilijk onder één enkele noemer thuis te brengen. Onlosmakelijk is ze verbonden met A Polaroid Story, een blogproject waarbij ze bekende muziekartiesten op Polaroid foto vastlegt. Voor haar job is ze continu onderweg, want wat wil je met Oostende als uitvalsbasis? “Oostende is een stad met ballen aan haar lijf, het is een beetje rock ‘n roll en heeft een rauwe kant die ik kan appreciëren. Ik voel me hier echt thuis.” Ouni is half Tunesisch en haar naam betekent zoveel als ‘degene die helpt’. In haar appartement dat uitkijkt op de skyline van Oostende, behelpen we ons met een tasje koffie en een stukje citroentaart. “Vroeger was ik een keukenprinses, maar sinds de komst van de blog gaat het koken aan mij voorbij.” 

 

/system/files/405/original/cake_citron.jpg?1316369480 

 

Waarom kies je voor Oostende als thuisbasis? 

Op mijn 15de ben ik op internaat in Oostende beland. Ik voel me thuis in deze stad, ik hou van de mensen en de mentaliteit. Jarenlang heb ik in het nachtleven gewerkt, dus ik ken ook haar mindere kantjes. Wat mensen misschien niet weten is dat Oostende ook een muzikale connectie heeft. Denk maar aan Marvin Gaye die hier een tijd gewoond heeft en diens manager die met Gill-Scot Heron optrok, allemaal hier in Oostende. Na een lange treinrit denk ik altijd: Nothing beats the luxury of a daily horizon. Eens je aan zee woont, wil je niks anders meer! 

 

/system/files/432/original/portrait_side.jpg?1316369567
 
/system/files/436/original/wide_living.jpg?1316369579 

Pendelen is voor jou dagelijkse kost. Hoe breng je de tijd door? 

Ik ben verslaafd aan mijn iPhone. Is het nu om een foto te maken van de lucht of te twitteren. Meestal luister ik naar nieuwe muziek en aangezien ik een serieuze tv-serie-verslaving heb, haal ik mijn portie True Blood, Entourage, Breaking Bad en Boardwalk Empire binnen op de trein. Tv-series kijken doe ik enkel tijdens het terugkeren. Lang reizen betekent vroeg opstaan. Op de heenweg lig ik meestal te slapen met naast me een MCM (Mode Creation Munich)- tas.

 

/system/files/435/original/topshot_stuff.jpg?1316369577 /system/files/404/original/assasin.jpg?1316369476

 

MCM, is dat je allernieuwste verslaving?

Ik heb een obsessie met dat tassenlabel sinds de dag dat ik Om’Mas Keith & Taz Arnold van de Californische hiphop groep Sa-Ra ontmoette. De mannen reisden in een complete reis set van MCM en het was liefde op het eerste gezicht. Met de MCM reistassen wel te verstaan (Lacht!). Ik ben helemaal fan van de Cognac Visetos collectie. Het is een gezonde verslaving waar ik graag aan toegeef.

 

 /system/files/448/original/mcm_hands.jpg?1316450289/system/files/460/original/0000_xtra.jpg?1316615655
/system/files/451/original/mcm3.jpg?1316450314

 

Veel reizen en tijd om te slapen en te dromen. Wat houden je dromen voor de toekomst concreet in?

Ik wil me graag verder verdiepen in video en directing. Ik heb in het verleden met film geëxperimenteerd, zoals de video voor Essentiel en The Ones To Watch waarin ik mezelf uit de slag trok met de technische skills die ik mezelf had aangeleerd. Nu wil ik me verder professionaliseren als video producer en dit implementeren in Ouni Inc. en A Polaroid Story. Dus wellicht een groter aandeel video, maar ook een boek én een expo ter afsluiting van A Polaroid Story. De blog moet op een bepaald moment eindigen. There is an end to every story. 

 

/system/files/409/original/holga.jpg?1316369491/system/files/430/original/polachrist.jpg?1316369561
 /system/files/428/original/pola_outofbox.jpg?1316369555
/system/files/427/original/pola_ouni.jpg?1316369552 
/system/files/452/original/mirror.jpg?1316450317/system/files/424/original/picofpola.jpg?1316369544

 

Dus je kapt binnenkort met A Polaroid Story?

Het einde is nog lang niet in zicht, maar het zal er ooit wel van komen. Ik ben de blog begonnen met de naïviteit van een fan. Toch heb ik niet de ambitie om achter artiesten aan te blijven lopen. Drie jaar lang heeft de blog me naar ongelofelijk veel plaatsen en mensen geleid. A Polaroid Story vertelt de evolutie van iemand die bekende artiesten ontmoet en daar uitgebreid verslag over uitbrengt. Maar ik word ouder en de verwondering verdwijnt. Aan alle mooie liedjes komt een einde en ik heb een idee in mijn hoofd van hoe het einde er idealiter zou uitzien: A Polaroid Story in de vorm van een boek en een rondreizende tentoonstelling, te beginnen in Oostende. Om vervolgens door te reizen naar Londen, Parijs, Berlijn, New York en Tokio. Zo een einde zou echt machtig zijn! 

 

/system/files/420/original/night.jpg?1316369534
/system/files/419/original/morejewels.jpg?1316369532 

 

 Je bent al 3 jaar bezig met je blog. Aan hoeveel Polaroid foto’s zit je nu?

Nu zit ik aan 50 artiesten, maar er zijn nog zoveel bekende koppen die ik nog op Polaroid moet vastleggen. Ik heb nog massa’s werk voor de boeg, vooraleer ik met een expo naar buiten kan komen. Mijn grote droom is om 99 Polaroid foto’s te hebben waar ik 100% tevreden over ben. Je moet weten dat ik veel foto’s opnieuw neem. Sommige artiesten ga ik terug opzoeken, totdat ik de juiste foto heb. Voor de expo wil ik die 99 Polaroids uitvergroten. 

 

 /system/files/426/original/pola_hand.jpg?1316369549
/system/files/437/original/yashica.jpg?1316369583/system/files/407/original/flmaingo.jpg?1316369486

 

Een echte muziekjournaliste ben je niet. Je opereert eerder clandestien achter de schermen, gewapend met je polaroid camera. Opmerkelijk is ook dat je interviews veel dieper gaan dan wat je in andere media leest.

Mijn grote kracht schuilt in dat clandestiene gegeven. Doordat ik officieus te werk ga en een specifieke knowhow heb, word ik sneller opgenomen in iemands entourage. Officieus te werk gaan heeft zijn nadelen, maar de situaties waarin ik beland, zijn interessanter dan die 5 officiële minuten van een muziekjournalist, hoewel ik ook veel liever officieel wordt uitgenodigd door labels die mijn platform ook echt begrijpen. In België komen sommige muziekgenres niet voldoende aan bod en is mijn blog het meest geschikte medium om die nood op te vullen. Ik ben geen muziekjournaliste, maar ook geen domme fan. Mijn interviews reiken vaak ver en ze zijn persoonlijk.

 

/system/files/434/original/theo.jpg?1316369574/system/files/447/original/lionclose.jpg?1316450287

 

Maar bij sommige locaties moet je de hulp van derden inroepen. 

Inderdaad en dat lukt niet altijd. Vorst Nationaal. I’ve done it three times. In dat kot geraak je niet binnen. En eenmaal binnen ben je een kip zonder kop. Het is daar een doolhof. Ik ben heel dicht bij Kanye West geraakt, maar ze hebben me buitengezet. Hetzelfde geldt voor Rick Ross in de Noxx. Buitengesmeten! People love that shit. Fans lezen dat graag, hoewel ik dat op dat moment niet zo geweldig vindt.  

 

/system/files/425/original/pola_1.jpg?1316369546 
Wat was de meest spectaculaire ontmoeting?

Heel last-minute kreeg ik 5 officiële minuten met Mark Ronson toegewezen. Het was stress, want ik bedoel: Ronson! Hij is al wel een tijdje bezig, van Duran Duran, Amy Winehouse tot de nieuwe Gossip. Zwaar talent die gast! Ik kwam toe en merkte dat hij niet veel zin had in het interview. De man had honger, dus ik zei hem: “Let’s just take the (Polaroid) picture and get it over with.” Hij was verbaasd door mijn korte reactie. Ik toonde hem de foto en hij zei: “We have to re do that.” We namen de foto opnieuw en hij reageerde: “Can we do the interview after the show?” Wonder boven wonder is iemand uit zijn entourage mij komen halen uit het publiek na de show. En het interview vond plaats in de lobby van zijn hotel. Het gesprek duurde wel meer dan een uur! Dat zijn dingen die je als journaliste niet meemaakt. Het is een haat-liefdeverhouding tussen artiesten en journalisten en ik val daar gelukkig ietsje buiten. Voor een Mark Ronson fan is dat geweldig, zo een verhaal. 

 

/system/files/446/original/jewels.jpg?1316450283
 
 /system/files/461/original/maria.jpg?1316618265/system/files/462/original/pola_top.jpg?1316618273
/system/files/463/original/overview.jpg?1316619073

 

En nu ben je klaar met Polaroid Stories te vertellen? 

Mark Ronson zei me letterlijk: je bent wel geen domme. Je bent geen journaliste, want je spreekt me tegen. Dat was voor mij het grootste compliment dat ik kon krijgen!  Wel, ik wil de blog eindigen in schoonheid. Video & art directing is de volgende stap. Tegen dan ben ik 30 jaar en dan moeten er ook nog kinders gemaakt worden he (Lacht!). 

 

 /system/files/421/original/ouni_shop.jpg?1316369537

 

A Polaroid Story

Ouni Inc

 

Copyright © Coffeeklatch. All rights reserved. All Coffeeklatch original content and photographs are subject to copyright
and must not be reproduced without our express prior written permission.

Léa & Sébastien

Meubel ontwerpers

Stef Bakker

Interieur Architect

Jan Van Der Veken

Illustrator

Maurice & Liesbeth

Fotografen

Tiffany & Sion

Juweel Ontwerpers

Thierry Boutemy

Florist

Stefanie & Caroline

Interieur Architecten

Lionel Jadot

Interieur Architect

Rianne & Jurgen

Designer en architect

Mark Colle

Florist

Marina Bautier

Meubelmaakster

Ingrid Deuss

Gallerist

Leo & Susan

decorateurs

Samuel & Donatienne

Artisans

Jon & Masa

Designer duo LMBRJK

Nicolas Schuybroek

Architect

Carol Montpart

Art Director at The Plant

Antoine Vandewoude

Meubelmaker

Brecht Baert

designer

Bent Van Looy

Muzikant

William Phlips

Set Designer

Fien & Hannes

Creatief duo

Katrien Van Hecke

Modeontwerpster

Kathryn & Ike

Gallerists and collectors

Kati Heck

Kunstenares

Jan & Delphine

Multidisciplinair duo

Bart & Pieter

Tuinarchitecten

Tatjana & Pieterjan

Galeriehoudster & Ontwerper

Frederic Hooft

Interieur & meubilair

Bue The Warrior

Street artist

Zeb Daemen

Modefotograaf

Arjan & Anieke

Ontwerplabel vij5

Distortom

Modeontwerper en DJ

Michaël Verheyden

Designer

Elise Caluwaerts

Sopraan

Bart Belmans

Herborist, Sanguisorba

Deborah & Martijn

Art Direction & Styling

Filip Van Huffel

Choreograaf

Sofie Claes

Modeontwerpster

Sebastiaan Van Doninck

Illustrator

Piet Raemdonck

Schilder

Jan-Jan & Piëtro

Multidisciplinair duo

Geert Verbruggen

Architect en B & B eigenaar

Coffeeklatch book out now

Greenterior

Plant Loving Creatives and their Homes

We traveled from Antwerp to New York looking for interesting creative people
who all share a love for plants.

You can purchase it online or find it in stores worldwide.

About Coffeeklatch

Coffeeklatch stands for ‘Slow journalism using a fast medium.’ Magali Elali and Bart Kiggen created the blog as a creative chitchat featuring creative entrepreneurs in their homes over coffee, including interesting people telling intriguing stories. It celebrates storytelling and creativity in all its forms, from fashion design to architecture. Read More

Contact

mail — facebook —  twitter — Magali's Instagram - Bart's Instagram

 

Visit our online magazine all items loaded — facebook.com/allitemsloaded

Copyright © Coffeeklatch. All rights reserved. All Coffeeklatch original content and photographs are subject to copyright
and must not be reproduced without our express prior written permission.

site gezet door Mr. Henry,
met melk en 2 klontjes